Uzman Zeytinyağı Tadımcısı ve Panelist; “Hiç Urla” Kurucu Ortağı
78’ Ankara Doğumlu Duygu Özerson Elakdar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri eğitimi aldı. Yüksek lisansını Paris Sorbonne Üniversitesi’nde işletme üzerine yaptı. Kariyerinin ilk 8 yılında Paris’te moda fuarı organizatör firması; Eurovet’te pazarlama müdürü olarak çalıştı. Eşinin işi gereği taşındığı Libya’da modern sanat galerisi ve sanatsal etkinlik organizasyon firması kurdu ve işletti. 2011 yılında ailecek Türkiye’ye kesin dönüş yaptığından bu yana eşiyle Urla’da zeytincilik yapıyor. Bu süre zarfında, dünyanın en prestijli Zeytinyağı Teknolojileri ve Tadım Uzmanlığı okulu ve IOC Akreditasyonlu olan İtalya O.N.A.O.O.’da 5 yıl süren eğitimini tamamladı. Her yıl düzenli olarak Italya'da Uluslararası Onaoo Tadımcılar Toplantısına katılarak akreditasyon almaktadır. Şu anda Urla Bademler Köyü’nde 2400 dönüme kurulu Hiç Zeytin Ormanı’nda organik tarım yapıyor.
Kendi markası olan Hiç Natürel Sızma Zeytinyağı ve ormandan gelen doğal ürünleri Organik Sertifikalı olarak üretiyor. Hiç Natürel Sızma Zeytinyağı Amerika’nın en prestijli gurme mağaza zinciri olan Whole Foods’lara giren ilk ve tek Türk Zeytinyağı Markası olmanın gururunu yaşıyor. Her sene girdiği uluslararası yarışmalardan ödülle dönüyor.
Hiç markası bugün; Urla’da yereli yücelten ve katma değerli bir anlayışla yenileyen bir çok alt markadan oluşan sürdürülebilir bir ekosistemi temsil ediyor. Bütünün parçası ve tamamlayıcısı ise “zeytin” oluyor.
“Hiç; az çoktur” felsefesiyle zeytine hak ettiği saygıyı gösteren ve işleyen Duygu Özerson Elakdar, yarattığı bu marka konseptiyle kırsala dönüş planlayanlar için bir rol model oluyor.
Hiç Natürel Sızma Zeytinyağı, Hiç Lokanta, Hiç Seramik, Urla Cooking Class markalarını, “Hiç” çatısı altında buluşturarak, sürdürülebilir bir ekonomik modelin Türkiye’deki temsilcilerinden biri oluyor. Elakdar, zeytine olan merakıyla başlayan Hiç’i, “Yerelde bütüncül ve sürdürülebilir rol modeli olarak şekillenen bir markalar bütünü” olarak tanımlıyor.
NeoSkola Online Eğitim Kanalında "Zeytinyağının İpuçları eğitim serisi yayınlanmaktadır.
Kurucusu olduğu Urla Cooking Class bünyesinde, Universitelerin Gastronomi Bölüm Öğrencilerine, Zeytinyağı Tadımı eğitimleri vermeye devam etmektedir.
Duygu Özerson Elakdar, hobi olarak başlayan seramik tutkusunu bugün Hiç Seramik Markası olarak dönüştürmüş ve markanın tasarımcısı olarak görev almaya devam etmektedir.