Gıda Mühendisi
İTB Zeytinyağı Tadım Paneli Lideri

Gıda Mühendisliği eğitimini 2015 yılında Çukurova Üniversitesi'nde tamamlayan Esra Erülkü, eğitiminin bir dönemini Università di Catania'da tarım ve kalite yönetimine yönelik içeriklerle geçirmiştir. 

2016 senesinde İzmir Ticaret Borsası laboratuvarında iş hayatına adım atmış ve Ege Üniversitesi, Gıda Mühendisliği'nde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Aynı yıllarda İTB'de Zeytin Yetiştiriciliği, Kalitesi, Sınıflandırma, Duyusal Analiz, Olumlu ve Olumsuz Duyusal Özellikler hakkında Temel Tadım Eğitimi almıştır. 2017 senesinde IOC (International Olive Council) tarafından verilen İleri Düzey Sızma Zeytinyağı Tadım Eğitimi'ne katılmış ve 2019 yılından bu yana İTB Zeytinyağı Paneli liderliğini yürütmektedir. 2021 senesinde Dokuz Eylül Üniversitesi, Kalite Yönetimi programında bir diğer yüksek lisans eğitimini almıştır. 

Günümüzde IOC'nin panel liderlerine yönelik hazırladığı eğitim programları ve workshoplar aracılığıyla uluslararası tadım panelleri ile beraber duyusal analiz metotlarının geliştirilmesi ve panellerin kalibrasyonu hedefli çalışmalara dahil olmakta, İTB zeytinyağı tadım paneline yönelik haftalık içerik ve tadım programı organize etmekte ve tüketicilere zeytinyağında duyusal analiz eğitimleri vermektedir.