1992-1997 Ege Üniversitesi’nin ardından  UCDavis’te ziraat eğitimi almıştır.
İzmir, Urla- Yağcılar’da ailesi Erdinç &Zerrin Omuroğlu ile birlikte 1998 yılında Ayerya Rüzgarlı Vadi Çiftliği’ni kurmuşlardır.  

  • 10.000 zeytin ağacıyla 2003 yılında Urla’nın ilk organik tarım sertifikasını alarak, 2013 yılında OLIVURLA Organik Zeytin & Zeytinyağını Kuşçular’da kurmuş oldukları işletme alanı içerisindeki Türkiye’nin ilk güneş enerji santralinin (-) eksi karbon ile zeytinyağı üreten modern tesisini kurmuştur. 
  • Uluslararası Organik Zeytinyağ Yarışması BIOL-İtalya ve Zeytinyağ Kalite Yarışması MARIO SOLINAS- Türkiye, OLIO NUOVO DAYS - PARIS 2017 yılında ALTIN MADALYALAR  alarak Urla’nın adını dünyaya duyurmuştur. 
  • Urla Slow Food üyesi olarak, 2010 yılında seçilen, 9 delege ile Türkiye’yi temsilen, İtalya Torino’da Terra Madre toplantısına katılmıştır.
  • O yıllarda ve sonrasında tohumu atılan pek çok yeni girişimciye  ilham olarak , hem bölge hem de Türkiye zeytinyağı kalite kriterlerinin arttırılmasında destek olmuştur.
  • Uluslararası Urla Enginar Festivali 6 kadın kurucusundan biridir. İlk sertifikalı Organik Sakız Enginar üreticisi kimliğiyle festivalde çiftçi örgütlenmesine ve ürüne coğrafi işareti alınması ve markalaşma yolunda destek vermiştir.
  • Omuroğlu Ailesi, Urla merkezde bulunan ve 2022 yılında restorasyonu tamamlanan Rum’lardan kalan eski bir konak ve zeytinyağ fabrikasını AYERYA ZEYTİNLİ KONAK & Tadım Merkezi’ne dönüştürmüşlerdir. Bu merkezde oleo ve gastro turizm faaliyetleri yürütmektedir.
  • İzmir Ticaret Borsası Zeytinyağı Tadım Panelisti ve uzman zeytinyağı tadımcısıdır.
  • İzmir Skal Kulübü üyesidir. 2020 yılında kendisinin de agroturism ekseninde Urla’yı bir destinasyon haline getirme yolundaki katkılarıyla Dünyanın en iyi 2. kulübü seçilmişlerdir. 
  • TOBB İzmir ve KGK ile birlikte düzenlenen “Pusulam yanımda; Öğren, Geliş, İlerle, Paylaş, Farkın gücün olsun” mentorluk programında mentilerden Çiğdem Güven Tütüncüoğlu’nun “Çeşme Sakız ağacı” projesi ile anavatanına kazandırdığı ve Masticoo markasıyla “yenilebilir kozmetik” ürettiği projede mentorluk yapmıştır.
  • Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Tadımı, ilköğretim ve gastronomi üniversitelerinde eğitim projeleri, tarım ve zeytin turizmi, mentorluk ve danışmanlık yapmaktadır.
  • OLIVURLA marka sahibi ve 18 yaşında bir erkek çocuk annesidir.

Pelin Omuroğlu’nun markası OLIVURLA ile kazandığı ödüller:

- 2013 FLOS Olei, İtalya
- 2014 FLOS Olei, İtalya
-  2015 BIOL SILVER MEDAL, Italya 
- 2017 BIOL GOLD Medal, Italya
- 2017 Mario Solinas Gold Medal, Turkiye
- 2017 OLIO Nuovo Days, Paris- Fransa
- 2019 UZZK and IOOC Mansion, Turkiye
- 2020 JOOP Silver Medal, Japonya