Tangör Tan, (1975 – Almanya), Ziraat Mühendisi / Gastronom, İzmir.
Tan, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisi, Türkiye (2000) ve The University of Gastronomic Science, Gastronom, İtalya (2008) ve Anadolu Üniversitesi, Aşçılık, Türkiye (2022) olmak üzere üç lisans derecesine sahiptir.
Tan, 2015 yılından beri Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde Anadolu’nun Yöresel Ürünleri ve Gastronomideki Rolü, Mutfak Sanatları Akademisi’nde (MSA) Anadolu Yöresel Ürünlerinin Duyusal Profil Analizi ve Gıdaların Sürdürülebilirliği, 2018 yılından beri Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Ege Bölgesi’nin Yöresel Ürünleri ve Gastronomideki Yeri, 2020 yılından beri de Antalya Bilim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Gıda Tarihi başlıkları altında dersler vermektedir.
2009 - 2022 yılları arasında Mikla Restaurant'ta ( https://www.miklarestaurant.com/en ) Araştırma ve Geliştirme Koordinatörü olarak çalıştı. Tan, bu süre zarfında üreticilerin, köylülerin, çiftçilerin üretim süreçlerini ve aynı zaman da yöresel yemek alışkanlıklarını araştırmak amacıyla Anadolu'yu ve Türkiye’nin yakın komşularını seyahat ederek kayıt altına alıp arşivlemiştir.
Nazilli Aydın’da Meandros Ege kurucu ortaklarından (https://www.meandrosege.com/) olup Büyük Menderes Havzasının ürünlerini, aynı zaman da Urla İzmir’de Padronero’nun kurucu ortaklarından (https://padronero.com/) olup acı soslar üretmektedir.
Uzmanlık alanları; Kırsalda çiftçilerin, köylülerin ve kooperatiflerin gastronomideki rolü; Eko - gastronomik perspektiften Anadolu'nun yöresel ürünleri ve işleme kültürü; Sosyal ve kültürel açıdan yöresel ürünlerin kalitesi; Anadolu kırsalında ve Türkiye sınırlarının ötesinde yöresel gıda üretimleri ve tarımsal uygulamaları; Sosyal yapılara göre tat ve yemek tabularının farklılıkları; Mikro iklimlerin yöresel ürünlerin duyusal profilleri ve karakteri üzerindeki etkileri ve yöresel üretimin sürdürülebilirliğidir.